HudbaSprávy

hudobné novinky 7\2023

music

Mitoda – Galaxie

Na slovenskú hudobnú scénu prichádza nový objav! Mladá rocková kapela MITODA z Trebišova predstavuje skladbu Galaxie, ktorá je o pocitoch človeka väzneného očakávaniami okolia. K novinke nakrútili hudobníci z východného Slovenska napínavý klip, v ktorom sa objavia dokonca mimozemšťania. Pozrite si novinku Galaxie, nakrúcanie klipu bolo pre všetkých členov kapely premiérové!

Kapela MITODA doteraz vydala tri skladby v angličtine. Teraz sa rozhodla zverejniť štvrtú, tentokrát so slovenským textom. Text aj hudbu k novinke Galaxie má na konte Dávid Toma s pomocou gitaristu Daniela Demka. Nahral, postrihal aj zmixoval ju rovnako ako predchádzajúce skladby, bývalý učiteľ a priateľ kapely Ján Čverčko. 

„Galaxie je skladba o pocitoch človeka väzneného očakávaniami ostatných okolo neho. Celý život sa ich snaží napĺňať a zároveň sa z tohto väzenia dostať von. Je inšpirovaná hlavne britskými alternatívnymi rockovými skupinami ako Radiohead alebo Muse. Použité sú aj prvky progresívnych rockových skupín ako Rush. V skladbe sme experimentovali s rôznymi zvukmi a snažili sme sa, aby bola jedinečná a originálna,“ vysvetľuje autor skladby Dávid Toma.

Martin Chrobák – Ako si žiješ

Jason Derulo x David Guetta – Saturday/Sunday 

Singlovo sa Jason Derulo naposledy predstavil  minulý rok v lete, keď s Kodak Blackom zverejnil  pieseň Slidin’. Teraz sa vracia v kolaborácii s Davidom Guettom. Sviežou house-popovou skladbouSaturday/Sunday nadväzujú na niekdajšiu spoluprácu na globálnom hite Goodbye, kde im naviac sekundovali Nicki Minaj a Willy William. S novinkou prichádzajú vo chvíli, keď sa francúzskemu producentovi mimoriadne darí. Nedávno bol nominovaný na Grammy a získal tiež Brit Awards v kategórii Producent roka. Minulý rok vydal megahit I’m Good (Blue) a tanečný šláger Crazy What Love Can Do, s ktorým sa niekoľko týždňov držal v britskej Top 10.

V oficiálnom prehlásení si Guetta  spoluprácu s Derulom pochvaľuje: „Je to skladba, ktorú milujem. Som šťastný, že sme sa s Jasonom dali znovu dokopy práve na tejto piesni.“  Derulo predstavil  singel fanúšikom len deň pred Super Bowlom počas víkendového NFL TikTok Tailgate vystúpenia.

Linkin Park – Lost

Linkin Park vydali novú skladbu, v ktorej znie vokál zosnulého speváka Chestera Benningtona! „Nájsť ju bolo ako objaviť obľúbenú fotku, na ktorú ste dávno zabudli,“ nechal sa počuť Mike Shinoda. „Fanúšikovia nám často písali, aby sme vydali niečo s Chesterovým hlasom. Som nadšený, že sme to mohli urobiť týmto špeciálnym spôsobom.“Zabudnutú nahrávku našli v štúdiovom archíve, ktorý kapela skúmala, aby dala dokopy raritný materiál na výročnú reedíciu druhej platne Meteora. Pozostalí členovia skupiny sa k nedokončenému záznamu vrátili, dopracovali ho a teraz pieseň vydali ako plnohodnotný singel Linkin Park! A priaznivci amerického rockového súboru sú nadšení. Skladba se ihneď vyhupla na predné miesta prehľadov najpočúvanejších nahrávok na streamingových platformách ako Spotify alebo YouTube. Videoklip, ktorý Lost propaguje, využíva grafiku  v štýle japonského animé a vznikol z útržkov najrôznejších záznamov z archívu  kapely a známych klipov.

Chico Rose – Alone Again [feat. Afrojack & Mougleta]

Dvadsaťdvaročný DJ a producent Chicco de Reus pochádza z holandského Rotterdamu. Pôsobí pod niekoľkými pseudonymami, vo svete tanečnej hudby sú najznámejšie jeho prezývky Ravitez a Chico Rose. Na aktuálnom singli Alone Again s ním spolupracujú populárni Afrojack (blízky spolupracovník Davida Guettu) a speváčka Mougleta. Určite  vám neunikne, že si trojica do singla vypožičala popevok zo Stingovej klasiky Englishman In New York…

Lum!x x Alida – Forget You [with Gabry Ponte]

Dvadsaťjedenročný DJ a producent Luca Michlmayr má rakúsko-talianske korene. LUM!X, ako si hovorí, minulý rok reprezentoval našich susedov so skladbou Halo na Eurovision Song Contest. Lepšie sa mu darí na klubovej scéne, kde bodoval so singlami Monster a Thunder. Obe nahrávky s ním koprodukoval jeho skúsenejší krajan Gabry Ponte.LUM!X po osvedčenej spolupráci s Pontem, niekdajším členom europopového tria Eiffel 65, pracoval aj na novinke Forget You. Vokál patrí nórskej speváčke a skladateľke Alide Garpestad Peck, ktorú svetu populárnej hudby predstavil nemecký zlatý chlapec Robin Schulz na singloch In Your Eyes a One More Time.

ZDROJ: Nora Krchňáková | Martin Chrobak | Renáta Tomášová |

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share