HudbaSprávy

Hudobné novinky 46\2022

music

Avril Lavigne – I’m A Mess [feat. Yungblud]

Nový singel Avril Lavigne je atraktívnou kolaboráciou s britským hudobníkom Yungbludom! Dominic Harrison populárnu speváčku doprevádza v pôsobivej milostnej balade I’m A Mess, ktorú koprodukovali Travis Barker z blink-182 a John Feldmann z punk-rockových Goldfinger. Avril Lavigne novou skladbou nadväzuje na siedmu radovú platňu Love Sux vydanú v tomto roku. Album momentálne propaguje na svetovom turné, do Európy zavíta v roku 2023.

Philipee & Dani Slovak – Back to you 

Slovenský DJ a producent Philipee nedávno vydal svoj debutový album Dreamer obsahujúci jeho najznámejšie rádio single Save me feat. Martin Císar či Feelin Good s Milanom Lieskovskym. Bratislavský producent aktuálne ohlasuje skladbu z albumu s talentovaným spevákom a songwriterom Dani Slovakom, ktorého výrazná výnimočná farba hlasu zaznela napr. v úspešnej rádio skladbe Freedom od Marka Danna. 

Melodická pieseň Back to you v žánri chill house vznikla v roku 2021, kedy Philipee poslal demo Danimu, ktorému skladba sadla až tak, že k nej napísal svoj vlastný príbeh. Nasledovalo nahrávanie v domácom štúdiu a spoločné dolaďovanie k vzájomnej spokojnosti. Skladba bola pol roka odložená a pripravená k vydaniu albumu, medzičasom však stihla získať 3.miesto v hudobnej demo súťaži vydavateľstva producenta Sama Feldta – Heartfeldt records. Obsahuje typický Philipee-ho tvorivý rukopis – euforické melódie klavíru, slákov a tanečný rozbeh v refrénoch. Téma tejto piesne je melancholická a text popisuje snahu uniknúť preč od bolesti zo zlomeného srdca. Bratislavský producent sa pri tvorbe inšpiroval zahraničnými producentmi melodickej tanečnej hudby ako Joel Corry, Sigala či M-22.

Nico Santos – One Day (I’m Gonna Break Your Heart)

Nico Santos sa v poslednej dobe nezastaví. Jeho nedávny singel „Weekend Lover“ bodoval v rádiách ako energická letná hitovka, nasledovala hromada koncertov, televízne vystúpenia… Máme tu jeseň a nemecký spevák a skladateľ prichádza s ďalším trackom „One Day (I’m Gonna Break Your Heart)“. Nico sa v piesni obracia za svojím bývalým vzťahom, ktorý bol od začiatku prekliaty. Chytľavý track, v ktorom si milenci sľubujú, že si jedného dňa zlomia srdce, je zároveň už druhou ochutnávkou z pripravovaného albumu, ktorý Nico Santos predstaví už začiatkom budúceho roka a vyzerá to tak, že sa máme na čo tešiť.

Marshmello, Juice Wrld – Bye Bye

Aj keď už tri roky americký raper a spevák Juice WRLD nie je medzi nami, jeho nové piesne stále vychádzajú. Tentoraz máte možnosť si vypočuť už jeho tretiu spoluprácu s populárnym DJom, ktorý sa prezýva Marshmello. Singel „Bye Bye“ sa dočkal aj unikátneho a dych berúceho videoklipu o chlapcovi, ktorý sa po vhodení mince do tajomného automatu ocitne uväznený v časopriestore. 

„Túto pieseň som spravil v tú noc, čo sme sa s Juicom prvýkrát stretli. Už vtedy som bol jeho veľkým fanúšikom a možnosť s ním pracovať bola obrovská česť,“ spomína na začiatky piesne „Bye Bye“ americký DJ.

Olly Murs – Die Of A Broken Heart

November sa nesie v znamení comebackov. Tridsaťosemročný spevák Olly Murs sa po neuveriteľných štyroch rokoch opäť vracia na hudobnú scénu. Už začiatkom decembra sa môžeme tešiť na jeho úplne nový album Marry Me, na ktorý už teraz upozorňuje príjemným hitom „Die Of A Broken Heart“ s nádychom reggae.

„V intre je steel drum, ktorý sa vám okamžite zaryje do hlavy. Pripomína to Somebody I Used To Know od Gotye s prímesou The Police, a proste to znie cool. Fakt sa teším,“ hovorí Olly Murs.

Rihanna – Lift Me Up

Na začiatku novembra vstúpi do slovenských kín pokračovanie filmu z produkcie Marvel –  Black Panther: Wakanda Forever. Snímka je výnimočná tým, že v nej už nevystupuje hlavný predstaviteľ Chadwick Boseman, ktorý v roku 2020 zomrel na rakovinu. Poctou hercovmu životu tak má byť aj pieseň „Lift Me Up“, ktorú k filmu naspievala jedinečná spevácka popová ikona, filantropka a najpredávanejšia umelkyňa digitálnych singlov všetkých čias – Rihanna, ktorá tak vydáva novú hudbu po šiestich rokoch. Nechajte sa nalákať na najočakávanejší film tohto roka krásnou baladou legendárnej speváčky.

Dj Robin & Schürze feat. R3hab – Layla (English Version)

DJ Robin, Schürze a R3HAB. Táto trojica sa spojila, aby vytvorila niečo špeciálne – chytľavý tanečný track „Layla“, ktorý už teraz nesmie chýbať na žiadnej poriadne párty. Refrén sa vám zaryje do hlavy a aspoň na chvíľku tak môžete zaspomínať na bezstarostné leto.

Acraze – Believe ft. Goodboys


Charlie Duncker je DJ, známy pod svojím pseudonymom ACRAZE, ktorý minulý rok výrazne zaujal svojím obrovským hitom „Do It To It“. Ten sa okrem iného stal aj veľkým trendom práve na TikToku. Teraz ACRAZE prichádza s novinkou „Believe“, na ktorej spolupracoval s britským housovým duom Goodboys. Track „Believe“ je inšpirovaný legendárnou piesňou „Tocas Miracle“ a v jeho videoklipe môžeme vidieť zábery z turné. 

„Na ceste k úspechu je nevyhnutné vypočuť si viackrát NIE ako ÁNO,“ vraví ACRAZE. „Vždy som vedel veriť v seba samého. Táto pieseň reprezentuje to, ako som sa cítil v najhorších chvíľach môjho života,“ dodáva.

The BladderStones – Self-Adhesive Otto

Skupinu tvoří kytarista a zpěvák Tomáš Frolík, jeden z nejtalentovanějších a nejuznávanějších kytaristů své generace (kromě jiného zakladatel skupiny Krajina Ró), baskytarista a zpěvák Jan „Johnny“ Judl (Jablkoň, Už jsme doma, Sestry Steinovy aj.) a bubeník a vokalista Michael Nosek (Personal Highway, eggnoise, Jana Lota a mnoho dalších). Roku 2017 vydali The BladderStones debut Without Cover.

Laura Onusko – Jediná

Mladá speváčka Laura Onusko obohacuje hudobnú scénu prvou skladbou z debutového EP, ktorá so sebou prináša tajuplnosť, nežnosť no najmä povzbudenie. Novinka Jediná je o speváčke, ale aj každom poslucháčovi, ktorý hľadá smerovanie celý život, no cez všetky prekážky nezabúda byť samým sebou. Splynutie toku myšlienok znázornila speváčka dvojrolou v emotívnom videoklipe.

Očakávané EP otvára speváčka jej srdcovou skladbou Jediná, ktorého text je spod pera producenta Andreja Karlika. „Andrej ma síce poznal veľmi dobre, ale ani on nevedel o mojej ťažkej životnej situácii v tom čase, keď mi skladbu posielal. Pôvodne ju pritom nepísal pre mňa a len v poslednej chvíli si to rozmyslel a ponúkol ju mne,“ objasňujeLaura Onusko zrod piesne, ktorá jej pomohla sa pozrieť na životné udalosti z iného uhla, dodávajúc: Nie nadarmo sa vraví, že hudba lieči.“

ZDROJ: Renáta Tomášová | Michal Neffe | Karolína Zboniaková | Ricardo Delfino

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share