HudbaSprávy

Hudobné novinky 43\2022

music

Laura Onusko – Jediná

Všetky pocity bezradnosti a nádeje ukrývajúcej sa v texte musela spočiatku pochopiť a prebrať si to vo vlastných myšlienkach. „Určite skladba zanechá za sebou stopu na zamyslenie a uvažovanie nad vlastným životom, pred ktorým sa neskryjeme a neutečieme. Spísané sú pocity, ktoré cítime, keď sme na pokraji zrútenia. A refrén je akoby obrovské prebudenie, nabudenie a otvorenie tretieho oka,“ ozrejmuje speváčka, ktorej skladba samej pomohla v jej životných úvahách.

Marley Wildthing – Flow Wild

Skladba získala svoju prvotnú podobu ešte počas speváčkinho prvého leta v Prahe, keď si prechádzala mnohými rozptýleniami, depresívnejšími chvíľami, ale aj novými inšpiráciami. „Cítila som, ako sa môj život a myseľ tak veľmi menia, akoby som sa odpútavala od svojho tela, ktoré nedokázalo držať krok. Text mi neskôr pripadal príliš abstraktný a opäť som ho zmenila, melódia však poväčšine zostala,“ objasňuje Marley Wildthing, ktorá sa v piesni zamýšľa nad prírodnými témami, prirodzene živelnejšími a myšlienkami, či by sa ľudstvu nežilo lepšie, keby sme žili viac v harmónii so svetom.

Richard Csino – Dievča stoj

Už len fakt, že namiesto hračiek mal v detstve hudobné nástroje hovorí o jeho umeleckých kvalitách, ktoré sa prejavili už od útleho veku. Hudobný svet ho pozná najmä ako inštrumentalistu, no to je už pomaly minulosťou. Na konte má už nejaké skladby, na ktorých sa podieľal svojim hlasom, no touto novinkou štartuje svoju kariéru interpreta. Videoklip a scenár vznikol u jeho dobrého kamaráta Tibora Mészárosa, kameru mal na starosti Juraj Škula. Do vtipného vizuálu si Richard pozval herecké obsadenie, ktoré dotvorilo celkový vibe skladby, tanečníčku, modelku a influencerku – exotickú Yasmine Taty a svojho známeho, okrem iného aj vynikajúceho bubeníka – Timoteja Mészárosa. Hudobne skladbu zastrešil samotný umelec v spolupráci s vynikajúcim producentom a bubeníkom Davidom Hodekom a gitaristom Michalom Bugalom. Finálny mix master dotvoril zvukový režisér Majky Beatz. 

Bystrík – Divoká rieka

Spevák a skladateľ Bystrík si pre fanúšikov pripravil dve prekvapenia! Presne dnes zverejňuje emotívne lyric video k skladbe Divoká rieka, ktoré mu k narodeninám vytvoril kamarát a gitarista Adam Cisár. A pre všetkých smädných milovníkov piva predstavuje kvasinkové žihľavové pivo s vlastnou etiketou! Ochutnajte novinky od Bystríka, ktorý pripravuje nový singel aj vianočné koncerty! Bystrík má nové lyric video k piesni Divoká rieka, ktorá pochádza z autorského albumu Hej dievča. Hudbu aj text ku skladbe má na konte sám Bystrík, pre ktorého je pieseň srdcovou záležitosťou.  

ZDROJ: Michal Neffe | Ruka Hore | Nora Krchňáková

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share