HudbaSprávy

Hudobné novinky 3\2023

music

Richard Müller ft. Emma Drobná – Na pohrebe lásky

Richard Müller v roku 2022 vydal nový album Čierna Labuť Biela Vrana. Album pozitívne prijalo množstvo fanúšikov hudby Richarda Müllera, ale rovnako aj hudobný kritici. Po singloch Všetko je po starom, Zmeškaný hovor prichádza tretí singel spoločne s videoklipom ku skladbe Na pohrebe lásky. V skladbe spolu Richardom účinkuje aj Emma Drobná. Réžie sa zhostil producent albumu Jan P. Muchow, ktorý si ku spolupráci prizval ďalšie renomované mená: Alexander Šurkala -kamera, Rola Brzobohatá – produkcia a mnohí ďalší. „Byla to pocta, že se mnou Richard chtěl spolupracovat. Člověk se z toho nesmí rozklepat a myslet na to, jaká legenda to je, jaké skladby má. Byl jsem docela nekompromisní i v tom, že jsem oslovil ty nejlepší hudebníky, jaké znám. Ondra Brzobohatý napsal hudbu ke všem skladbám, fantastické texty napsal Peter Uličný. Jejich úroveň je taková, že jsem neslyšel tolik skvělých textů pohromadě na jedné desce. Mám radost, pokud Richard říká, že je to jedna z jeho nejlepších desek. Mám z toho dobrý pocit“ uvádza na margo spolupráce producent albumu a režisér videoklipu Jan P. Muchow. „Láska je téma pro všechny, ať už máte rádi kohokoli. Richard i tvůrci klipu mají rádi všechny.“ Na pohrebe lásky vychádza ako ďalší singel z úspešného albumu Čierna Labuť Biela Vrana.

Lana Del Rey – Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd

Tridsaťsedemročná speváčka a skladateľka nadväzuje na úspešné a kritikmi uznávané albumy Blue Banisters a Chemtrails Over The Country Club ďalšou novinkou. Tentokrát sa bude volaťDid You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd a my sa jej dočkáme už 10. marca tohto roku. Okrem množstva noviniek sa na štúdiovke objaví aj rovnomenný titulný singel, ktorým chce Lana už teraz navnadiť svojich fanúšikov. Tým musí byť už teraz jasné, že sa majú na čo tešiť.

Topic, Harvy – All Or Nothing

Nemecká superstar, obľúbený DJ a producent Topic, je v tvorbe hitov nezastaviteľný. A keď sa k jeho hudbe pridá so svojím charizmatickým vokálom aj britský spevák Harvey Cantwell, známejší ako HRVY, vznikne dokonalá zvuková synergia, ktorá vás naplno pohltí. Dôkazom je ich najnovší spoločný track „All Or Nothing“.

„Je to o pochybách, ktoré máme v rôznych životných situáciách. Cieľom songu je motivovať vás, aby ste týmto myšlienkam nedali žiadnu moc,“ hovorí Topic. 

The Weeknd – Nothing Is Lost (You Give Me Strength)

Americký filmový hit oscarového režiséra Jamesa CameronaAvatar: The Way of Water od začiatku decembra plní kiná. A keďže si takýto filmový trhák zaslúži aj veľkolepý soundtrack, nemohli sa tvorcovia spojiť s nikým iným ako s kanadským spevákom a hitmakerom The Weekndom. Ten v spolupráci so skladateľom filmovej hudby Simonom Franglenom a producentským triom Swedish House Mafia vytvoril song „NOTHING IS LOST (YOU GIVE ME STRENGTH)“, ktorý rozpráva o dych vyrážajúcej akcii a epickom rozsahu samotnej snímky.

The Weeknd sa naviac v rámci After Hours til Dawn Tour predstaví už 6. augusta v Prahe, kde na letisku Letňany prevedie veľkolepú show

Adam Ďurica – Fúkame Birdland Live Session

Začiatok nového roka 2023 sa u Adama Ďuricu nesie v znamení koncertov. Už začiatkom februára začína koncertovať v Českej republike. „ Už minulý rok sa to začalo, a som rád, že tento trend pokračuje, aj keď občas musíme zvládnuť presuny z Liberca do Humenného, ale dali sme to a ideme ďalej aj v novom roku, a už sa na to tešíme“  dodáva Adam s úsmevom. Okrem toho sa Adam venuje nahrávaniu nových skladieb, ktoré chystá na svoj nový album. „ Album Naše Hriechy, už vlastne vyšiel pred rokom a viac, takže je na čase prísť opäť s niečím novým. Koncept je jasný, niektoré skladby sú aj nahraté, a dokonca k novinke ideme točiť ešte koncom januára klip, takže nepotrvá dlho a budete počuť aj novú pieseň. Zatiaľ sme pripravili ďalšie skladby zo série Birdland live session a to Fúkame a Pravdupovediac. Nahrávali sme ich naživo, tak ako keby sme ich hrali na koncerte, a týmto všetkých na koncerty aj srdečne pozývam“ uzatvára Adam.

Adam Ďurica – Pravdupovediac Birdland Live Session

ZDROJ: Tomáš Karpel | Karolína Zboniaková

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share