HudbaSprávy

Hudobné novinky 23\2023

music

Daniel Landa – Reality Show

Hudobný skladateľ, textár a rockový spevák Daniel Landa predstavil klip k piesni Reality show z práve vydaného albumu Minový pole.

Početný štáb s komparzom natáčal klip nepretržite 13 hodín vo filmových ateliéroch v Klecanoch. Objavia sa v ňom aj spevákove dcéry Rozálie a Roxana, ktoré v piesni spievajú zbory. Ide o vôbec prvý Landov klip, v ktorom pužívajú AI efekty. „Do téhle písničky se AI hodila. Jen velmi decentně samozřejmě… Klip je jinak postavený na Danovi diváka symbolicky provázejícího světem, který je vlastně jen show“, vysvetľuje režisérka Mirjam Landa. Za kamerou stál Tomáš Kobolka, s ktorým natáčala všetky posledné Danove klipy aj filmy Kvaska a Tacho.

Reality show je klip k piesni zo štúdiovej novinky  Minový pole, ktorú pokrstil skladateľ Ondřej Soukup, producent prvých dvoch sólových albumov Daniela Landu, Valčík a Chcíply dobrý víly, a albumu Touha.

Sima – Forever Young

Srdečný pozdrav posiela Sima! V súčasnosti pravdepodobne najpopulárnejšia speváčka na území Slovenska sa môže pochváliť bezmála 400 miliónmi pozretí na svojom YT. Na leto ponúka tanečno-popový singel Forever Young.

Mess – Temná (with Similivinlife)

Kto sleduje slovenskú rapovú scénu pozornejšie, musel už zaregistrovať meno  Mess. Už len preto, že ženských interpretiek sa v rámci žánru pohybuje naozaj málo. Mladá dievčina hosťovala na albumoch kolegov (Porche Boy, Marko Damian), teraz si na vlastnú  EP NA SRDCI MODRINY A NA PERÁCH LESK pozvala vychádzajúcu hviezdu z východného Slovenska. SIMILIVINLIFE má hneď dva hity medzi stovkou najpočúvanejších trackov na slovenskom Spotify, jeho fame dokonca preniká aj do Čiech. Toto je celkom atraktívne spojenie!

Burna Boy – Sittin‘ On Top Of The World

Nigerijský hudobník žijúci v Anglicku sa už pomaly chystá na finále Ligy majstrov do Istanbulu, kde vystúpi počas zahajovacieho ceremonilálu a najskôr tam predstaví aj nový singel Sittin’ On Top Of The World.

Tiësto – Yesterday

Holandská superstar skladbu Yesterday pôvodne zaradila na vinylovú verziu albumu Drive, ktorý vyšiel koncom apríla. Teraz ju producent ponúka aj v digitálnom priestore. V lete tak budeme Yesterday počuť nielen na tanečnom parkete.

Jubël – Triple A (feat. Nle Choppa)

Švédske duo sa preslávilo niekoľkými cover verziami. Novinku Triple A s Jubël nahral americký rapper NLE Choppa, ktorého meno veľmi dobre poznajú užívatelia TikToku. Hľadáte uvoľnený popovo chytľavý fresh singel do letného playlistu? Páči sa!

Ed Sheeran – A Beautiful Game

Ed Sheeran pieseň A Beautiful Game napísal a nahral priamo pre záverečnú epizódu tretej série populárneho seriálu Ted Lasso. Márne ju budete hľadať na jeho aktuálnom albume, odtiaľ pochádzajú single Eyes Closed a Curtains.

Ty Dolla $ign – Motion

Ty Dolla $ign je komplexný hudobník – spevák, skladateľ, multiinštrumentalista a producent, ktorý pochádza z Kalifornie. Spolupracoval s Rihannou, Post Malonom, Wiz Khalifou, Charli XCX, Jasonom Derulom, Kanye Westom, Nicki Minaj atď. S Fifth Harmony získal v roku 2016 za skladbu Work From Home ocenenia, bol nominovaný niekoľkokrát na Grammy. Čo poviete na jeho novinku Motion? Opatril ju tanečno popovou produkciou.

Karol G – Watati (feat. Aldo Ranks) [From Barbie The Album]

V polovici prázdnin bude mať premiéru blockbuster Barbie s Margot Robbie a Ryanom Goslingom v hlavných úlohách. Doprovodný soundtrack je doslova napeckovaný zaujímavými piesňami  – pilotný singel, ktorý natočila Dua Lipa, vyšiel minulý týždeň, teraz je k dispozícii ďalšia ukážka v podobe skladby od Karol G. Pre info, medzi ďalšími zúčastnenými interprétmi sú Charli XCX, Lizzo, Ava Max, Ice Spice alebo The Kid LAROI.

Alle Farben – Revolution

Nenájdete mnoho rovnako aktívnych hudobníkov ako je nemecký producent Frans Zimmer. Už je tu s ďalšou novinkou po Burn It.

David Guetta x Joel Corry – Baby Don’t Hurt Me (feat. Anne-Marie & Coi Leray) – Joel Corry Remix

Klubový remix skladby, ktorú David Guetta vystaval nad známym popevkom z deväťdesiatok. Asi sa dalo čakať, že po úspechu I’m Good (Blue) to francúzsky mág skusí ešte raz. Prečo nie.

Bebe Rexha x David Guetta – Call on Me – David Guetta Remix

Nedávno sa zišli, aby prepracovali hit Blue od Eiffel 65, teraz si Bebe Rexha a David Guetta spoluprácu zopákli. Producent sa zameral na aktuálny singel z aktuálneho albumu americkej speváčky.

Hugel x Blond:Ish x Dalex – Es un secreto (feat. Pensión & Juanmih)

Francúzsky DJ a producent HUGEL pôsobiaci vo farbách nemeckej pobočky Warner Music si na novinke skúša latino hudbu. Celosvetovo stále populárnemu štýlu patrí súčasnosť aj blízka budúcnosť, stačí sa pozrieť, aké skladby sa najčastejšie vyskytujú medzi globálne najstreamovanejšími nahrávkami.

Rival Sons – Bright Light

Darkfighter je siedmou štúdiovkou americkej rockovej formácie z Long Beach v Kalifornii. Rival Sons ponúkajú pieseň Bright Light.

Kojo- C’est la vie

Nájdu sa aj rapoví interpreti, ktorí nemusia každý mesiac vydať singel, aby im rástli čísla. KOJO viac-menej koncertoval počas posledného obdobia a zároveň dával dokopy nový štúdiový materiál. Na novinke C’est la vie sa podieľal aj producent Bloodflow, ktorého meno nájdete napísané aj na megaúspešnom albume Calina a Viktora Sheena ROADTRIP. Trpezlivá príprava sa KOJOvi vyplatila, C’est la vie je chytľavým bangerom, ktorý budú užívatelia Spotify a YouTube pretáčať dlhé mesiace.

Magenta x Batrs x Brejchus Pavián x Pain x Rook – Zkurvená jízda

Partia MCs okolo labelu Dots vedená Painom a producentom Magentom vydala spoločný album Jízda. Projekt propagujú cez singel Zkurvená jízd

Strýc Nory x Idea – Kdo je Nory

Šéf labelu Ty Nikdy dáva priestor ďalšiemu z talentovaných rapperov. Strýc Nory nie je úplným nováčikom, zatiaľ však pôsobil na okraji scény. Spolupráca s Ideou mu teraz dáva šancu osloviť nových poslucháčov.

Terra x Kewu – Fantasy

Terra je považovaná za pionierku hyperpopu v Čechách. V roku 2020 vyhrala anketu Českého rozhlasu Startér, jej profil zverejnila aj česká mutácia časopisu Forbes. Terra hľadá zvukové dobrodružstvá v spolupráci s producentom, ktorý si hovorí Kewu. Spoločne teraz vydávajú EP Sugar & Sleaze, z ktorého pochádza aj skladba Fantasy.

Dony X Davee – Bordel v hlavě

Nový singel dvojice pohybujúcej sa na hrane rapu a popu.

Branislav Dugovič – Cook Or Order?

Vo vydavateľstve HLAVA XXII vyšiel singel Variť alebo objednať? (Cook Or Order?) od slovenského klarinetistu Branislava Dugoviča. Je prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu Everyday Afterwork Music, ktorý vyjde 20.06.2023. Na albume spolupracovali dvaja významní  hudobníci – multiinštrumentalistka Veronika Vitázková a hráč na hurdy-gurdy Matthias Loibner.

Po predchádzajúcich doskách Cross-Country Skiing (2018), 10 Simple Melodies (2019)  a Bang Bang Boogie Boogie (2021) a prichádza hudobník Branislav Dugovič opäť s niečím novým. Klarinetista, skladateľ, aranžér skúma zvukové teritóriá z rôznych pohľadov aj žánrov. Ako naznačuje singel Variť alebo objednať? (Cook Or Order?), pripravovaný album Everyday Afterwork Music sa bude uberať smerom k world music kompozične aj v dialógoch s hosťami.

Hozier – Francesca

Tridsaťročný írsky spevák Hozier bude už 18. augusta vydávať svoj tretí štúdiový album Unreal Unearth. Na ňom sa okrem už vydaných trackov „All Things End“ a „Eat Your Young“ objaví aj nový singel „Francesca“ – chytľavá a textom silná popová pieseň, ktorú v refréne umocňujú gitary. S týmto novým repertoárom vyráža populárny spevák už o mesiac na takmer vypredané turné po Veľkej Británii.

ClockClock – Over

Hypnotické popové melódie, energické beaty a vokály, ktoré sa vám dostanú pod kožu. Tak by sa dala popísať tvorba hudobného zoskupenia ClockClock, ktoré prichádza s ďalším hitom. Tentokrát sa volá „Over“ a ide o úprimnú a emotívnu skladbu, ktorá rozoberá srdcervúci vzťah a nadväzuje na EP, ktoré obsahuje úspešné single ako „Sorry“ alebo „Someone Else“. Ten sa už niekoľko týždňov drží medzi top najhranejšími skladbami slovenských rádií.

Jonas Blue, Rani – Finally

Britský DJ a producent Jonas Blue má na svedomí niekoľko globálnych hitov a medzinárodných spoluprác. Na zoznam týchto úspešných kooperácií sa teraz pridáva aj holandská speváčka RANI, ktorú môžete poznať napríklad vďaka singlu „Post Malone“ od Sama Feldta. Teraz prepožičala svoj hlas na tracku „Finally“, o ktorom obaja umelci prehlasujú, že ide o nový letný hit.

Toby Romeo, YouNotUs – What It Feels Like

Mladý rakúsky DJ Toby Romeo a nemecké producentské duo YouNotUs po prvýkrát spojili svoje sily a vznikol tak chytľavý track „What It Feels Like“. Ten pripomína bezstarostnosť jarných prázdnin a pripravuje nás na to pravé divoké leto. 

„Nie je to len perfektná kombinácia našich hudobných štýlov, ale tiež ideálne skladba pre váš letný playlist,“ hovoria s nadšením všetci traja umelci a nabádajú tak svojich fanúšikov na tanečný parket.

Jon Batiste – Be Who You Are (Real Magic) ft. J.I.D, NewJeans, Camilo

Po tom, čo Jon Batiste získal na minuloročných Grammy 14 nominácii, stal sa jedným z najsledovanejších umelcov súčasnosti. Teraz prichádza s chytľavým trackom „Be Who You Are (Real Magic)“, na ktorý si prizval hneď niekoľko hosťujúcich hviezd, pričom celý singel vrátane videoklipu vznikol za podpory Coca Coly v rámci projektu Coke Studio. Dvadsaťtriročný americký raper J.I.D., juhokórejská dievčenská skupina NewJeans, kolumbijský Camil a samozrejme, Jon Batiste tak tvoria unikátne medzinárodné spojenie, ktoré proste musíte počuť.

Taylor Swift ft. Ice Spice – Karma

Minulý rok v októbri vydala Taylor Swift desiaty štúdiový album Midnights, ktorý na internete prekonalniekoľko rekordov. Teraz prichádza s novou deluxe verziou nazvanou Til Dawn, ktorá obsahuje ďalšie tri tracky. Jedným z nich je aj singel „Karma“, ktorý síce na pôvodnej verzii figuruje, v tej novej na ňom hosťuje dvadsaťtriročná americká raperka Ice Spice.

ZDROJ: Renáta Tomášová | Music Press Production | Karolína Zboniaková

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share