HudbaSprávy

Hudobné novinky 22/2024

music

Natalia Hatalova-Táto noc

Natália Hatalová dosiaľ nemala vlastný letný song a tak sa rozhodla naspievať skladbu plnú slobody, farieb a energie. Pieseň Táto noc je o noci plnej nečakaných stretnutí a navodzuje atmosféru letnej lásky, na ktorú sa nezabúda. Vzplanutie, sloboda, silné city… To všetko nájdete v singli, ktorý dostal aj vizuálne mimoriadne energickú podobu. Klip Natália nakrúcala v Prahe priamo na ulici, ktorá je známa svojim nočným životom a riadne tým prekvapila ľudí okolo. Vypočujte si veselú slobodnú skladbu a pozrite si klip plný farieb!

Mabel, Shygirl – Look at My Body (Pt. II)

Dvadsaťosemročná speváčka Mabel a britská rapperka Shygirl majú na svedomí nový, ľahko kontroverzný singel. Volá sa Look at My Body, poukazuje na problematiku toho, ako sa muži pozerajú v dnešnej spoločnosti na ženy a je tak ódou na vlastníctvo svojej sexuality a ženstva. „Singl je o spochybnení mužského pohľadu a ženskej sile. Často som sa cítila odsudzovaná na základe môjho vzhľadu. Teraz som ale vo fáze, keď oslavujem svoje telo bez toho, aby som sa ním nechala definovať,“ hovorí o singli Look at My Body speváčka Mabel.

Nika Barlak – Posledná noc 

Speváčka a hlasová koučka Nika Barlak, ktorá minulý rok získala cenu Najúspešnejšieho mladého autora do 25 rokov, prichádza s novým singlom „Posledná noc“.

„Pieseň som napísala počas večera plného napätia. Bol to horúci večer, ktorý nás oboch pálil a zároveň odpájal. Vedela som, že sme sa opäť ocitli tam, kde sme nemali byť. Pieseň mala pravdu, bola to naša ,,Posledná noc. 🙂 “  

Tento nový singel sľubuje hudobný zážitok a ukazuje, že Nika Barlak je speváčka, ktorá sa nebojí skúšať nové veci a prekvapovať svojich fanúšikov.

Meduza, OneRepublic, Leony – Fire (Official UEFA EURO 2024 Song)

Track Fire napísal Ryan Tedder, frontman OneRepublic a autor mnohých rádiových hitov. O produkciu sa postaralo talianske trio MEDUZA, známe pre svoj um na poli house music a druhý vokál prepožičala nemecká speváčka a songwriterka Leony. Vznikol tak oficiálny track pre futbalové EURO 2024, ktoré sa odohrá v Nemecku už za necelé tri týždne. Nechajte sa vtiahnuť do nezameniteľnej atmosféry futbalového sviatku vďaka energickému singlu Fire.

Sophie and the Giants – Shut Up And Dance

Leto je za rohom a singel Shut Up And Dance od Sophie and the Giants má potenciál stať sa jeho soundtrackom. „Túto pieseň som napísala, aby som ľuďom pomohla cítiť sa nažive tým, že po nich budem chcieť, aby sa zdvihli a hýbali telom,“ hovorí speváčka a autorka Sophie Scott o novom singli. Vy sa tak môžete tešiť na opojné melódie šmýkajúce sa po disco rytmoch, ktoré vás donútia nechať každodennosť za sebou, cítiť sa slobodne a jednoducho tancovať, ako by sa nikto nepozeral.

David Kushner – Hero

Určite si pamätáte nezameniteľný a zamatový hlas Davida Kushnera z megahitu Daylight alebo tracku Dead Man. Teraz americký spevák predstavuje ďalšiu pieseň. Tá sa volá Hero a je o hlbokom zamyslení nad medziľudskými vzťahmi, skúmaní osobného rastu a prekonávaní problémov. Pripravte sa na surovú emóciu, ktorú David nazerá na príbehy životných hrdinov a zloduchov z nových perspektív. Singel Hero je silnou baladou, s ktorou sa stotožní každý, kto si zažil podobné situácie ako sám spevák.definovať,“ hovorí o singli Look at My Body speváčka Mabel.

Anabela Mollová – Hľadám

Speváčka Anabela Mollová, ktorá sa zapísala do povedomia verejnosti ako členka populárnej skupiny Fragile a účinkovaním v obľúbenej šou RTVS Milujem Slovensko, urobila významný krok vo svojej kariére. Ohlásila, že sa vydáva na sólovú dráhu a nedávno oficiálne predstavila svoju prvú autorskú skladbu s názvom „Hľadám“. Tento dlho očakávaný moment sa odohral na špeciálnom evente v Bratislave, kde sa zišla široká verejnosť, aby oslávila jej nový začiatok.

Anabela Mollová je na slovenskej hudobnej scéne prítomná takmer desať rokov, pričom sa neustále venuje zdokonaľovaniu svojho speváckeho a hudobného talentu. Preto nie je žiadnym prekvapením, že sa rozhodla pre sólovú kariéru, ktorá jej umožní plne využiť svoje schopnosti a kreatívne vízie. 29-ročná speváčka, ktorá má exotický pôvod, sa rozhodla pri svojej prvotine spolupracovať s talentovaným hudobníkom a spevákom Markusom Danielom, ktorý je nielen jej partnerom na pódiu, ale aj v súkromí. „Skladba Hľadám je taká moja spoveď a zložila som ju s človekom, ktorého milujem, preto je pre mňa veľmi špeciálna, je to také naše prvé “bábätko” povedala Anabela, čím odhalila kúsok zo zákulisia tvorby skladby Hľadám.

Miro Jaroš feat. Batida – Tancuj!

Oslava ako sa patrí! Video k pesničke TANCUJ venoval Miro Jaroš všetkým deťom! Veselý videoklip roztancuje malých i veľkých! Na natáčaní sa zúčastnilo niekoľko stovák ľudí, vrátane náhodných účinkujúcich, ale aj známy moderátor a teraz už aj vášnivý tanečník Vratko Sirági.

Obľúbený spevák Miro Jaroš oslavuje deň detí spôsobom, ktorý je jeho srdcu blízky – hudbou. Pri tejto príležitosti zverejnil nové video k piesni TANCUJ. Už názov skladby predurčuje, akým smerom sa bude videoklip uberať. Miro však nezostal nič dlžný svojej povesti a so svojím dvorným režisérom Pierrom Lexis sa opäť prekonali! Mnoho detí spevákovi píše, že ich snom je účinkovať v jeho videoklipoch. Kto by však čakal, že Miro splní sen hneď niekoľkým stovkám detí?!  Pesnička TANCUJ, ktorá je súčasťou albumu DISKO, vznikla v spolupráci s Randym Gnepom, ktorý má so spevákom na svedomí už niekoľko spoločných autorských hitov. „Nahrať a postaviť pesničku na bubnoch bol už dlho môj sen. Keď som spoznal bubnovú šou Batida, hneď sa mi zapáčila ich energia a dohodli sme sa, že spolu niečo nahráme,“ približuje Miro rytmy, ktorými skladba znie.

„Po tom, ako sme s Randym pesničku napísali, sme už experimentovali v štúdiu spolu s Batidou a bubnami. Tak ma to chytilo, že som napísal text o tancovaní. S deťmi z Prešova sme ju nahrali a Randy ju zmixoval a dokončil. Vyšla z toho energická pecka, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie na albume Disko. Rozhodol som sa, že ju vydáme ako darček na Deň detí pre všetkých bez ohľadu na vek,“ hovorí spevák. Za zmienku stojí, že okrem Mira a Randyho sa v štúdiu naraz ocitlo vyše desať bubeníkov a o zábavné momenty teda nebola núdza! 

I Love You Honey Bunny – Kintsugi 

Česká štvorica I Love You Honey Bunny privádza na svet nový singel a video s názvom Kintsugi. Po predchádzajúcom koketovaní s elektronickými zvukmi sa kapela v čele s inštrumentalistom a spevákom Sebastianom Jacquesom a gitaristom Martinom Šolcom vracia k nekompromisnému gitarovému zvuku, ktorým kritikov zaujala v svojich začiatkoch.

ZDROJ: Eva Sládková | Miloslav Zýka | Nikola Barľáková  | Andrea Čurná | Janka Marczellová | Matej Kráľ

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share